Kvinnor får gärna porträtteras så här

http://www.thebusinesswomanmedia.com/amal-alamuddin-marries-actor/Det är tydligen så att den berömda och internationellt erkända juristen Amal Alamuddin ska gifta sig. Med tanke på vem hon ska gifta sig med så kommer rubrikerna i skvallerpressen att vara många och för en feminist kommer det vara lätt att kritisera dem. För i likhet med resten av samhället är det den manliga blicken av kvinnor som dominerar valet av sätt att presentera kvinnor.

Det är i ljuset av ovanstående som det blir väldigt roligt att The Buisness Woman Media väljer att rubriksätta nyheten att Amal Alamuddin ska gifta sig med George Clooney på följande vis: ”Internationally acclaimed barrister Amal Alamuddin marries an actor”.

Att inte presentera partners till världsberömda manliga kändisar som ett påhäng till dem, som kuttersmycken eller som klängiga partners, utan som människor som har en egen karriär – det skulle vara revolutionerande för journalistiken.

”Little is known of Amal’s earlier relationships (we assume she was climbing that corporate ladder and smashing glass ceilings) but she’s tying the knot with an actor, whose name is George Clooney, we’re told.”

Mer sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: