Det är lärarnas fel

DETRLR~1I julas så las det upp en helt fantastisk YouTube-video som travesterade Grotescos klipp om att alla problem i världen är Bögarnas fel. Men nu är det i stället lärarnas som det går att skylla allt på. Gruppen som står bakom kallar sig för Fack the teachers. I ett uttalande i SvD säger en talesperson för gruppen:

– Jag tror inte att den hade fått så stort genomslag om den inte varit så träffsäker. Spridningen är nog i själva verket större än vad man ser på Youtube. Jag vet att lärare har spelat den i sina lärarrum, den har spelats på julfester. Den var ju tänkt som en julhälsning, ett försök från oss att muntra upp. Det behövs. Det läggs till olika uppgifter på lärarna, men det tas inte bort några. Det är tufft i skolan idag.

I dagsläget har videon över 100 000 visningar på YouTube. Det är talande. För precis som videon på ett ironiskt och skarpt sätt visar så tycker lärarna att det är nog nu.

I januari i år startade podcasten Det är lärarnas fel. Jag vet inte om det är samma personer som är bakom, men att den anspelar på samma absurditet i skoldebatten är uppenbart. Jag har bara hunnit lyssna på ett avsnitt, men det är en skoj, spännande och politiskt träffsäker podd om att vara lärare i det svenska skolsystemet idag. Jag ser fram emot många fler avsnitt och spännande diskussioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: