Löfvéns linjetal – en kort analys.

1. Älskar krigsretoriken.
S vill befria alla arbetslösa som går i FAS 3. Mer sånt alltså. Bygga upp en känsla av life or death utan att alla slås ner vid en eventuell valförlust. En balansgång som är svår. Men Löfvén kan elda på med släckbart virke. Ödet ligger i våra händer-känslan är också lite krigisk.

2. Blir gråtmild.
Ja, naturligtvis blir jag det. Man är ju så jävla svältfödd på all form av politisk kommunikation som den som används inom arbetarrörelsen. Så fort Löfvén tar ordet bildning på sina läppar får jag rysningar. Genom att prata om sin mamma, hemsamariten och om familjen Sverige slår Löfvén hårt på alla mina strängar. Jag älskar det. Den formen av pampig, livsviktig och visionär retorik får alldeles för lite utrymme i debatten.

3. Det kan bli bra det här.
Nooshi

Jag håller med om det Nooshi skrev på facebook. Ulf Bjereld sa det bra i eftersnacket på SVT Forum. Socialdemokratin vantrivs i opposition. Vi får hjälpa dem att bli bättre och fortsatt vara i opposition mot orättvisor när vi tillsammans hamnar i majoritet.

Så småningom kan man nog se Löfvéns tal här.

En kommentar

  1. Arbetslöshet kan endast avskaffas med planekonomi (hemska ord). Arbetslöshet (som konjukturmässigt svänger upp och ned ) hör ihop med kapitalismen. As simple as that!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s